Etiquetes

dilluns, 20 de febrer del 2012

TÈCNICA DE CARRERA

L'entrenament del corredor consta de diferents parts, algunes tots les sabem i es fan habitualment, però en canvi n'hi ha unes altres que no tothom sap, però que no per això no són importants.
Una d'aquestes parts de l'entrenament del corredor és la tècnica de carrera, la qual consta d'una sèrie d'exercicis que es fan amb molt poc temps i que ens ajuden a tenir una tècnica millor si es fan correctament i que a més també serveixen d'escalfament. 
Els nens del club d'atletisme cada entrenament tenen la rutina de fer la tècnica com a escalfament i d'aquesta manera millorem la coordinació i també la seva manera de córrer.
D'exercicis per millorar la tècnica n'hi ha molts, però nosaltres tenim una rutina bàsica que consta de fer primer braços avant i endarrera alhora que es córrer, després fer skiping amb dos cames, i amb una, talons al cul amb dos cames i amb una, carrera lateral, tisora, passes de gegant o decasalts i segons de triple. Aquesta és més o menys a rutina que seguim, després hi ha entrenaments en que fem exercicis més específics.

Una altre aspecte a tenir present, és fer una bona transferència, és a dir, fer la tècnica durant uns 20 o 30 metres i després córrer 20 o 30 metres aplicant la tècnica treballada. D'aquesta manera aconseguim que la tècnica es transfereixi a la carrera. 

a continuació us deixo alguns vídeos on hi surten alguns exercicis de tècnica de carrera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada